Cara Atasi Sakit Lutut

Mearawat Sakit Lutut

Mearawat Sakit Lutut

Ramai rakyat Malaysia menghadapi masalah sakit lutut, dan sendi. Faktor usia adalah salah satu penyebab kepada masalah yang dihadapi, sebab itu berikan yang terbaik pada lutut dan sendi bagi mengatasi masalah yang dihadapi.

 

Semakin usia menginjak dewasa, semakin banyak penyakit datang. Jika tidak dijaga dan dirawat dengan baik pasti bertambah teruk. Tak seperti zaman sekolah dulu. Bersukan,beriadah semua tu satu aktiviti wajib setiap minggu.Antara penyebab masalah pada lutut termasuklah kecederaan pada otot akibat aktiviti sukan atau kemalangan, osteoarthritis yang melibatkan hakisan tulang rawan atau terdapat ketumbuhan pada lutut.Sekiranya seseorang itu aktif bersukan, ia mungkin mengalami sakit lutut pada usia muda. Manakala bagi wanita bekerja atau suri rumah, sakit lutut biasanya menyerang ketika mereka berusia 40-an. Bagaimanapun, serangan sakit lutut ini berbeza-beza, bergantung kepada pelbagai faktor termasuk jenis aktiviti harian, usia, pemakanan atau gaya hidup seseorang.Selain itu, berat badan berlebihan juga menjadi penyumbang kepada sakit lutut. Ini disebabkan bahagian kaki terpaksa menanggung berat keseluruhan badan dan kaki sebagai bahagian paling bawah akan menerima bebanan paling banyak. Satu lagi masalah yang boleh menimbulkan masalah pada lutut ialah tapak kaki rata atau tidak berlekuk.

Bagi mengatasi dan menggurangkan masalah sakit lutut anda boleh mengambil Pil Moze Herbs. Moze Herbs merupakan gabungan 9 ramuan herba terbaik Malaysia yang mampu menurunkan kadar kandungan KOLESTROL dan ASID URIK dalam badan dengan cepat. Ia mampu menyelesaikan masalah anda serta keluarga anda yang menghidap atau berpotensi menghidap penyakit seperti :   <<<<Klik Sini Untuk Info>>>>>

  • Ghout
  • Sakit sendi, lutut, badan atau urat
  • Kaki dan tangan bengkak
  • Sakit pinggang
  • Lenguh seluruh badan
  • Lemah tenaga
  • Angin sembelit

 

Comments are closed.